Huurrecht

  Advocaat huurrecht het Gooi en omstreken (onder andere Huizen, Blaricum, Bussum, Laren, Naarden, Eemnes, Hilversum, Loosdrecht, Kortenhoef, Almere, Baarn)

  Spaans Advocaten staat bij geschillen die met het huurrecht te maken hebben zowel de (professionele) verhuurder als de huurder bij. Dit geldt voor zowel huurgeschillen met betrekking tot de huur van woonruimte, als de huur van winkel en bedrijfsruimte als de huur van overige bedrijfsruimte (denk hierbij aan kantoren, fabrieken en dergelijke). Huurrecht advocaat Bart Orth denkt graag met u mee om zo samen naar de meest ideale oplossing voor uw situatie te zoeken.

  Huurder en verhuurder

  Bij Spaans Advocaten kunt u terecht met al uw vragen over het huurrecht. Spaans Advocaten staat zowel de huurder als de (al dan niet professionele) verhuurder bij met raad en daad.

  Huurovereenkomst check door een advocaat

  Een huurovereenkomst brengt voor zowel de huurder als de verhuurder bepaalde rechten en verplichtingen met zich mee. Het is dan ook altijd verstandig om een huurovereenkomst voordat deze wordt gesloten, te laten controleren door een advocaat huurrecht. De advocaat huurrecht van Spaans Advocaten doet dit graag voor u.  

  Advies huurrecht

  Ook als u een huurovereenkomst wilt beëindigen, voorziet Spaans Advocaten u van advies. Samen met u zullen wij nagaan wat de mogelijkheden zijn. Als de huurovereenkomst wordt beëindigd met wederzijds goedvinden, kunt u ook bij ons terecht voor een beëindigingsovereenkomst zodat alle gemaakte afspraken goed zijn vastgelegd. Maar wij adviseren uiteraard niet alleen over de beëindiging van de huurovereenkomst. Onze deskundigheid gaat veel verder dan dat.

  Opzeggen of ontbinden huurovereenkomst?

  Spaans Advocaten praat graag met u over de mogelijkheden om de huurovereenkomst te ontbinden als de huurder of verhuurder de verplichtingen uit de huurovereenkomst niet nakomt. Ook kijken we met u mee of er sprake is van één van de volgende opzeggingsgronden:

  - Goed huurderschap;

  Gedraagt uw huurder zich niet als een goed huurder en wilt u op die grond de huurovereenkomst opzeggen? Of stelt uw verhuurder dat u zich niet als een goed huurder heeft gedragen? Juridisch advies is in dit soort situaties noodzakelijk.

  - Tijdelijke verhuur;

  Slechts in bepaalde gevallen kan een verhuurder een beroep doen op deze opzeggingsgrond. Neem voor meer informatie contact op met Spaans Advocaten.

  - Dringend eigen gebruik;

  De verhuurder kan de huur opzeggen als hij het gehuurde dringend nodig heeft voor eigen gebruik. Hiervoor gelden wel enkele voorwaarden.

  - Redelijk aanbod;

  De verhuurder kan een redelijk voorstel doen om de huurovereenkomst aan te passen, maar dit mag geen betrek hebben op de huurprijs of de servicekosten.

  - Verwezenlijking geldend bestemmingsplan.

  Indien de huur wordt beëindigd omdat de verhuurder een geldend bestemmingsplan wil uitvoeren, moet de verhuurder een verhuiskostenvergoeding betalen aan de huurder.

  Gebreken aan het gehuurde

  Indien er gebreken aan het huurobject kleven, zal altijd moeten worden bekeken wie deze gebreken dient te verhelpen: is dat de huurder of de verhuurder? En hoe kunt u als huurder de verhuurder aansporen om over te gaan tot het verhelpen van de gebreken? Spaans Advocaten voorziet u graag van advies. Ook indien de  verantwoordelijke de gebreken niet helpt, zijn er mogelijkheden om de huurder of verhuurder toch aan te sporen om snel tot actie over te gaan.

  Contact met een huurrecht advocaat

  Neem contact met ons op voor meer informatie via 035 52 62 780 of stuur een e-mail aanBart Orth. Bart Orth staat u graag terzijde. Dit doet hij niet alleen op basis van zijn uurtarief, maar het is ook mogelijk om een vaste prijs af te spreken.

  Uw huurrecht advocaat in Huizen, Blaricum, Bussum, Laren, Naarden, Eemnes, Hilversum, Loosdrecht, Kortenhoef, Almere, Baarn en omstreken.

  Spaans Advocaten is gevestigd in de zogenaamde Haven van het Gooi: Huizen. Vanuit de omliggende plaatsen in het Gooi zoals Hilversum, Naarden, Laren, Eemnes, Blaricum en Bussum zijn wij binnen 15 minuten met de auto te bereiken.Spaans Advocaten bevindt zich ook op een steenworp afstand van steden als Baarn en Almere. Uiteraard werken wij ook landelijk. In overleg is vrijwel alles mogelijk!

  Advocaat huurrecht

  Bart Orth